Menü Bezárás

Kiindulási pontok: Intézményi szintű megoldások

Legyen szó alap- vagy középiskoláról, kis iskoláról vagy nagy iskoláról, minden esetben nagyon fontos, hogy az intézményen belül egységes megoldási stratégiákat alkalmazzanak. Valószínűleg más megoldásokra lesz szükség a fővárosi (vagy nagyvárosi) iskolákban, mint a kisebb települések intézményeiben. Az viszont nagyon hasznos lenne, ha egy-egy intézmény lefektetné azokat az alapelveket, módszereket, eszközöket, amelyek náluk érvényesek lesznek, s amelyhez igazodhatnak a tanárok, szülők és diákok is. Ebben a témakörben azzal fogunk foglalkozni, hogy miként dolgozható ki ez az egységes stratégia, mit kellene tartalmaznia és hogyan lehet elérni, hogy mindenki betartsa őket.

Kérdések: Mit kell tartalmaznia egy közös stratégiának? Milyen lépések vezetnek a stratégia megszületéséhez? Kiket kell/lehet bevonni ebbe? Hogyan átültetni a gyakorlatba? Mitől fog működni?

Az egy teljes napot arra szeretnénk használni, hogy az alkotóműhely keretében ne csak megtervezzünk, de létre is hozzuk néhány megoldásnak legalább az alapjait. Hogy melyeket, azt a résztvevők döntik majd el.